Krönikör

Val på söndag 2018-09-09


Nu är det bara några dagar kvar för att kunna välja ”nästa uppsättning av makthavare” av alla slag i kommunal-, landsting- och riksdagsvalet som speciellt i år p.g.a. allt som hänt de senaste 4 åren tycks vara viktigare än någonsin tidigare.

Jag har tidigare skrivit ett antal inlägg om detta och vill ta tillfället i akt att för min del få ett slut på dumsnacket och rådande missförhållanden i kommunen. Allt det bedrövliga och direkt skrämmande som hänt de senaste åren inom kommunen ger all anledning till att vara oerhört vaksam, observant, aktsam och försiktig med vilka personer och partier vi lägger våra röster på, oavsett med vilka löften på fiskekroken dessa försöker vilseleda och fånga oss och våra plötsligt värdefulla röster.

MINNS NI allt som hänt? Det var oerhört mycket och vissa av händelserna har jag för min del ännu inte kunnat svälja och smälta, dessa fastnade i halsen!

MINNS NI episoden där kommunalråd Häggkvist försökte lägga munkavel på de kommunalanställda, som på tjänstetid inte skulle ha lov uttala sig till media, som är ett brott mot yttrandefrihetslagen!

MINNS NI hur denne man ringlade sig som en orm när ett folkstorm i media utbröt, där han gjorde en kovändning och förnekade det?

MINNS NI när det beslöts att köpa dyra dunjackor åt bl.a. avdelningschefer, som efter upprepade protester från upprörda kommuninvånare plötsligt döptes om till ”arbetskläder”? Vadå, sitta med dunjackor på vid skrivbordet, förlåt ARBETSKLÄDER?

MINNS NI den ”personalkonferens” i Lofsdalen där man övernattade, åkte skoter för 20 000 kr, aktiviteter med renar 6 000:- kr, hade whiskeyprovning för flera sköna tusenlappar (året innan  ”ölprovning”!), en konferens som sammanlagt gick på över 61 000:-kr? Och som kommunalråd Häggkvist som ytterst ansvarig ”inte hade en aaaaning om”?

MINNS NI att kommunalrådet då sa ”jag blir förbannad”, bara för att i nästa andetag tycks ursäkta detta beteende genom att kalla det som hänt ”en grabbig företeelse”?

MINNS NI att representationskostnader trots den starka kritiken 2016 steg till absolut ofattbara 5 840 00 kr, nästan SEX MILJONER KRONOR?

MINNS NI vad som hänt i ärende sophantering där man tvingade invånare att betala sophanteringsavgift för fritidsstugor, fäbodar, obrukbara byggnader o.s.v., ett ytterst bedrövligt  ärende som ännu inte kunnat lösas?

MINNS NI att en invånare i Hede skulle tvingas att betala för FEM FASTIGHETER?

MINNS NI att en gammal man i Lillhärdal i förtvivlan hungerstrejkade på en campingstol mitt i byn?

MINNS NI damen på renhållningen som plötsligt ville POLISANMÄLA brukare av soptjänsten för FUSK när antalet tömningar som förväntat minskade?

MINNS NI att jag varnade för fel- och överdebiteringar som företogs vid tömningen av sopkärlen?

MINNS NI också den otroliga och helt onödiga kampen och trakasseriet som förts och fortfarande förs av kommunalråd Häggkvist, kommunstyrelsen, renhållningschef Lina Eklund samt även Mbn mot mitt medborgarförslag som i laga ordning beviljades av fullmäktige, för att få våra sopkärl på Haraldåsen tömda framför fastigheten, precis som man gör på andra håll?

VET NI att ett medborgarförslag är vanlig knegares enda lagliga väg att kunna påverka politiken, hur många medborgarförslag som inkommer årligen och att de allra flesta inte ens kommer fram till fullmäktige då dessa avslås av kommunstyrelsen och kommunalrådet? MASSOR AV DEM!

Kom ihåg att det som ovan nämnts är bara en liten del av allt negativt som hänt i kommunen, det finns mycket mer! Om ni vill veta mer är det bara att kontrollera era föregående folkvalda och deras prestande genom att kontrollera deras närvaro, röstning och deras beslut för denna numera snart avslutade mandatperioden. Det är inte för sent än! Vissa delar utgör bedrövlig och skrämmande läsning kan jag lova!

Alla som röster på söndag bör noga passa sig för valfläsket som så vanligt just nu åter igen serveras frikostigt och kostnadsfritt till alla medborgare.  Alla som röster bör sätta sig in i dessa ärenden. Alla som röster bör passa sig för de som lovar ”guld och gröna skogar, speciellt dessa som påstår och hävdar att man bevakar, kämpar för och försvarar landsbygdens intressen. PYTTSAN! Det enda man kämpar för är egna intressen!

Det är dags sätta ner foten resolut och ge till känna att ni inte längre accepterar maktfullkomlighet, maktmissbruk, slöseri med våra skattepengar, trakasserier samt utnyttjande av ställning. På söndag har ni en chans att sätta stopp för oansvariga och egocentrerade politiker. Det är dags för en ny ledning i Härjedalens kommun. Byt ut hela rubbet och kom ihåg, det är ENBART NI som röster på söndag som kan åstadkomma det!

GÖR DET!
(Att klaga och snacka skit efter valet är inte värt 5 öre!)