Nyheter

Fototävlingen #Hedebyfest2018

Vinnaren i tävlingen "vad är Hede Byfest för Dej?" där man skulle använda #hedebyfest2018 är korad!

1 pris: Thomas Mattsson (Facebook)

Motiveringen till vinsten är att bilden i sig visar fotbollsmatchen vid Söderåsens IP där Hede IK´s damlag mötte Team 2000: ett gammal goding som man härligt nog i år har ruskat liv i igen! Här ser man gemenskapen mellan företag som ställer upp på plan, mellan ortsbefolkning och besökarna på läktarna. Tittar man lite närmare så ser man brandröken ligga tjock över byn: där många människor ställde upp och kämpade och bilden visar därför även på ytterligare en fantastisk gemenskap och vilja att hjälpa till!

2 pris: Jeanette Hansen (Instagram)

Motiveringen till 2a priset är; Bilden är tagen vid fotbollsmatchen Team 2000 och visar en härlig sommarkväll med fotboll och gemenskap, såväl bland åskådarna och även på plan!

3 pris: Paulo Chavarria (Instagram)

Motiveringen till 3e priset är; Bilden är tagen vid Korpens evenemang "5kamp för barn" och visar på gemenskap och lek för barn i olika åldrar!

Folkrace på byfesten


Den 28-29 juli arrangerade Hede MK den som alltid populära 2-dagars folkracetävlingen. Då klubbar haft svårt att få startande under 2018 så är Hede MK nöjd med de 100 startande som kom till Hede och Halvfari Motorbana denna helg. Hede MK vill tacka alla förare, publik och funktionärer för trevliga dagar.

Kanske är du intresserad av att börja köra folkrace? Eller finns intresse för funktionärsjobb? Hede MK välkomnar alla och du får jättegärna bli stödmedlem, 100:- betalas till bankgiro 786-0869‬, märk med ditt namn. Kontakta gärna Jessica Persson för mer information. 070-53 16 870 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bilbingo på Parken


Söndagskvällen den 29 juli var det finalen på Hedes byfest. Det sista som sker är Hede Folkparks bilbingo där 115 bilar trängdes inne på området. Vi hade tur med vädret och hade sol hela kvällen. Detta var trettonde året i rad som parken ordnat med bilbingo. Förutom bingospelet så drar chokladhjulet många och vissa kommer bara för att spela under pausen. 

Det är så roligt att se ung som gammal, killar och tjejer, sitta i bilarna med sina bingoblock. Eller ligga som Lovisa Dahl. Extra glad blev Love Thagg som vann storpotten på 10 000 kronor. Han hälsar att pengarna gick till en kyl och frys. Härligt med lite extra pengar till det nyköpta huset.

Tack till Yhlvas Kök och Frendo Hede som sponsrade till lotteriets 3 matkorgar. Extra tack till alla som ställer upp och jobbar. Med bra "personal" går allt som en dans. Välkomna nästa år!

Hedes första öl- och köttfest


På lördag anordnade Hede IK och Hembygdsföreningen Hedes första öl- och köttfest. Öl, god mat och förträfflig underhållning av The Lost Trailer Boys, Rune Westlund och Peder Persson bidrog till en mycket lyckad och trevlig dag.

Sammanfattningsvis två toppen dagar för Hede IK, som vill passa på att tacka alla som ställt upp och alla som besökt evenemangen under byfesten!

Resultat Hede-Vemdalens GK Golfvecka 2018

Bild från 2-mannascramblen

ICA – Skinkslaget

1. Maria Jönsson / Pär Öhrman               65 slag
2. Kalle och Olle Arnell                             67 slag
3. Daniel och Håkan Kristoffersson          68 slag

 Björnslaget

Damer

1. Jenny  Blinke                                       70 slag
2. Margit  Holmström                               75 slag
3. Karin  Lundgren                                   77 slag

Herrar

1. Hampus Blinke  62 slag
2. Ulf  Johansen                                       68 slag
3. Olle  Arnell                                           69 slag

 2 - Mannascramblen

1. Helen och Marcus Wahlgren                  61 slag
2. Daniel Westberg/Erik Hammarsten        62 slag
3. Björn och Jonas Edén                            62 slag

 Hede Golf Open

A-klassen

1. Daniel Kristoffersson                            46 poäng
2. Sari Hakso Persson                             45 poäng
3. Peter Johansson                                  45 poäng

 B-klassen

1. John Carlsson                                      46 poäng
2. Karin Lundgren                                    46 poäng
3. Roger Frisk                                          45 poäng

      Vi träffas väl på Byfesten 2017 ...