Nyheter

Folkrace på byfesten


Den 28-29 juli arrangerade Hede MK den som alltid populära 2-dagars folkracetävlingen. Då klubbar haft svårt att få startande under 2018 så är Hede MK nöjd med de 100 startande som kom till Hede och Halvfari Motorbana denna helg. Hede MK vill tacka alla förare, publik och funktionärer för trevliga dagar.

Kanske är du intresserad av att börja köra folkrace? Eller finns intresse för funktionärsjobb? Hede MK välkomnar alla och du får jättegärna bli stödmedlem, 100:- betalas till bankgiro 786-0869‬, märk med ditt namn. Kontakta gärna Jessica Persson för mer information. 070-53 16 870 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bilbingo på Parken


Söndagskvällen den 29 juli var det finalen på Hedes byfest. Det sista som sker är Hede Folkparks bilbingo där 115 bilar trängdes inne på området. Vi hade tur med vädret och hade sol hela kvällen. Detta var trettonde året i rad som parken ordnat med bilbingo. Förutom bingospelet så drar chokladhjulet många och vissa kommer bara för att spela under pausen. 

Det är så roligt att se ung som gammal, killar och tjejer, sitta i bilarna med sina bingoblock. Eller ligga som Lovisa Dahl. Extra glad blev Love Thagg som vann storpotten på 10 000 kronor. Han hälsar att pengarna gick till en kyl och frys. Härligt med lite extra pengar till det nyköpta huset.

Tack till Yhlvas Kök och Frendo Hede som sponsrade till lotteriets 3 matkorgar. Extra tack till alla som ställer upp och jobbar. Med bra "personal" går allt som en dans. Välkomna nästa år!

Hemvändarpub på Parken


Efter ett års uppehåll så hjälpte jag och Cilla Bengtsson, Hede Folkpark att köra en hemvädarpub igen. Först var det musikquizz och folket kom redan vid 22-tiden och vann fina priser. Med 2 starka dragplåster blev det fullt hus på dansbanan med 250 inlösta. Hedesönerna Jonas Regnander (Regnander Görannssons Duo) och Peder Persson gav besökarna allt de ville höra. När Peder drog igång så sjöng alla med och tillslut stod de på bänkarna och dansade.

I baren var de 5 personer som hade fullt upp hela kvällen. Chokladhjulet gick varmt och innan alla gick hem så åt de gott från korvkiosken där Hede Kött & Chark stod och sålde sina delikatesser. 

Storpublik på fotbollsmatch


Fredagkvällen den 27 juli på Byfest veckan spelades det Team 2000 fotbollsmatch på Söderåsen IP. Team 2000 laget bestod av sponsrande företagare från bygden och deras motstånd var Hede/Vemdalens damer med en del förstärkning av " föredetta" spelare. Den drygt 350 stora publiken fick se företagarna vinna matchen med 7-4 i det vackra vädret. Barnen bjöds på godisregn.

Sommarmiddag på Hede Folkpark


På torsdagskvällen den 26 juli så kunde man äta en härlig sommarmeny på Hede Folkpark. Vad sägs om bl.a. svartrot med vitvinssås och rom, sallad med halstrad lax, potatis och sparris
 och ljummen persika med glass och kanelchrunchy som jag åt. I köket stod som vanligt de bästa hobbykockarna Ann-Katrin Kvarnström och Göran Mattsson med god hjälp av duktiga servitriser.

Fullt hus med runt 80 matgäster på 2 sittnigar eftersom efterfrågan har blivit så stor. Lite stressigt blir det ju förstås, för Parkens kök är inte utrustad för att servera så mycket mat på så kort tid och ingen diskmaskin finns det heller. Men i år tyckte jag jag allt flöt på bra och man fick en riktig restaurangfeeling. Kockarna hoppas att gästerna blev nöjda och jag håller tummarna att de återkommer nästa år.

Samtidigt var det även Hjulbingo då man ska ta sig runt på hjul i Hede och spela bingo.
      Vi träffas väl på Byfesten 2017 ...