Nyheter

Picknick i sol ...


En av höjdpunkterna på byfestveckan är ju picknicken på Hembygdsgården och i år var solen med oss hela kvällen. Fullt på gräsmattan med hungriga människor med fulla korgar av god mat. Bra underhållning med Mikael Åslund och hans goa gubbar. Två gästinhopp av Johan Eriksson på trummor och Felicia Halvarsson Grinde som sjöng. 

Byfest marknad


På Hede Hembygdsgård var det marknad och den Byfestveckan är alltid den bästa. Många knallar och besökare gör det roligt att gå dit. Många är dem så intar sin lunch där då det finns så mycket att välja på. De som valde kolbullar fick dem stekta av oscar hammar och Sean Svegare.

3-rätters på Hede FolkparkPå torsdagskvällen den 27 juli så kunde man äta en härlig sommarmeny på Hede Folkpark. Vad sägs om bl.a. rökt ristat lammhjärta/lammbog m. äggröra, tomatsallad, entrecotespett m. varmsallad och dijondressing och mandel- och chokladmoussetårta m. hallonsås som jag åt. I köket stod som vanligt de bästa hobbykockarna Ann-Katrin Kvarnström och Göran Mattsson med god hjälp av duktiga servitriser.

Fullt hus med runt 140 matgäster med 2 sittnigar eftersom efterfrågan har blivit så stor. Lite stressigt blir det ju förstås, för Parkens kök är inte utrustad för att servera så mycket mat på så kort tid och ingen diskmaskin finns det. Men kockarna hoppas att gästerna är nöjda och hälsar att de laddar redan för nästa år. 

Samtidigt var det även Hjulbingo som har haft ett litet uppehåll. Man ska ta sig runt på hjul i Hede och spela bingo. Efterson vädret inte var det bästa så var det många i bil ...

Vinnarna från Hjulbingon är:
Ola Åhs
Sigrid Engström (x2)
Jeanette Nordqvist
Lennart Fyhr
Roberth Sundin (x2)
Linda Leek
Lovi Schwartz
Revelj (?)
Elvira Revelj
Theo Sundin
Daniel Bäck
Nina Blomkvist

Barnens park ...


På torsadgen den 27 juli stod åter igen Loke, min son och jag i chokladhjulet på Barnens park på Hede Folkpark. Det är något vi ser fram emot varje år. Det är så roligt att se dessa glada barn när hjulet äntligen hamnar på rätt nummer och de vinner det STORA priset. Vi fick dela ut 2 stycken denna dag. Ett till Sigge Pettersson och Måns Hedin Nääs.

Många barnfamiljer hade letet sig ner trots det lite dystra vädret. Många aktivitet fanns det att välja på: Bollkastning, bingo och tipsrunda, hästridning, lotteri, sockervadd och gofika. Inne på dansbanan spelades det barnvänlig musik och många var de små som sprang/dansade där inne.En mamma tackade mig för en underbar lagom dag med nöjda barn innan hon for hem ...

Tipsrundans vinnare är:
Isabel Grinde
Leon Åslund
Felicia (?)
Elvira Revelj
Sigge Pettersson
Alvin Hedman

Barnbingovinnaren är:
Idun Långström

Gåbingo


Som vanligt var det bra väder på gåbingon som PRO ordnar varje byfest. Grå himmel men varmt och behagligt promenadväder. Alla åldrar finns med i startfältet. Från 6 månader till nästan 80 år. Här är det Fanny Hedin Nääs, Emma Myers och Rebecka Holm som kryssar i de 6 första siffrorna.

Efteråt bjuds det på gofika och har du minst en rad så är du med på prisutdelningen sen när alla kommit i mål. Alla brickor med minst en rad läggs i en hink och sen drog Anita Nordén bricka efter bricka tills det stora prisbordet var tomt. 
      Vi träffas väl på Byfesten 2017 ...