Nyheter

Storpublik på fotbollsmatch


Fredagkvällen den 27 juli på Byfest veckan spelades det Team 2000 fotbollsmatch på Söderåsen IP. Team 2000 laget bestod av sponsrande företagare från bygden och deras motstånd var Hede/Vemdalens damer med en del förstärkning av " föredetta" spelare. Den drygt 350 stora publiken fick se företagarna vinna matchen med 7-4 i det vackra vädret. Barnen bjöds på godisregn.

Sommarmiddag på Hede Folkpark


På torsdagskvällen den 26 juli så kunde man äta en härlig sommarmeny på Hede Folkpark. Vad sägs om bl.a. svartrot med vitvinssås och rom, sallad med halstrad lax, potatis och sparris
 och ljummen persika med glass och kanelchrunchy som jag åt. I köket stod som vanligt de bästa hobbykockarna Ann-Katrin Kvarnström och Göran Mattsson med god hjälp av duktiga servitriser.

Fullt hus med runt 80 matgäster på 2 sittnigar eftersom efterfrågan har blivit så stor. Lite stressigt blir det ju förstås, för Parkens kök är inte utrustad för att servera så mycket mat på så kort tid och ingen diskmaskin finns det heller. Men i år tyckte jag jag allt flöt på bra och man fick en riktig restaurangfeeling. Kockarna hoppas att gästerna blev nöjda och jag håller tummarna att de återkommer nästa år.

Samtidigt var det även Hjulbingo då man ska ta sig runt på hjul i Hede och spela bingo.

Barnens Park 2018


Torsdagen den 26 juli öppnade Hede Folkpark grindarna för barnen. Vädret var tipp topp som alla andra dagar nu i sommar ...  Nytt för i år var en uppblåsbar hinderbana som blev mycket populär. Tipsrunda, scenen är din, chokladhjul, dansa med Laura, ansiktsmålning, sockervadd, godisregn, bollkastning och bingo var andra aktiviteter som fanns inom området.

Själv stod jag i sockervadden (med blåbärssmak) och såg ut som Marge Simpson innan dagen var till ända.

Barnens 5-kamp


För andra året på byfestveckan hade Korpen ordnat 5-kamp. En barn/ungdomsaktivitet för åldrarna 7-15 under ledning av Josefin Palmér och Laura Céspedes Menor. Ett gäng på 16 barn hade samlats på Hede hembygdsgård för att tävla. Gruppen delades in i två lag och så tävlade barnen i kast med stövel, disktraserace, bära vattenhink, hoppa på tre ben och stafetten hitta skon.

Ankrace 2018


Det var många som kom för att se de 600 ankorna "simma" under Ljusnebron fast det regnade en skvätt vid starten. Det är Hede Skidklubb som fixar med denna aktivitet. Ordförande Andreas Björns var speaker och talade om för åskådarna vilken anka som hade täten. Vet ej om de fick tag på alla eller om några simmade vidare till Hedeviken. De vinnande ankorna som först kom i mål var:

1: 192 Bo Hedälv - 3000 kr
2: 430 Stina Hedengran - 2000 kr
3: 237 Monica Jonsson - 1500 kr
4: 110 Alice Erdmann  - 1000 kr
5: 76 Lisa Ryder - 750 kr
6: 534 Jenny Lunnehed - 250 kr
7: 522 Monika Lilja - 250 kr
8: 240 Yvonne Dahlsten - 250 kr
      Vi träffas väl på Byfesten 2017 ...